Contact   Login in   Like   Tweet   Tell a Friend    

  
Home About Us Criteria Superb Service Press
       
    Superb Service  
  Superb Service

Every time the mystery shopper receive Superb Service, she/he will write a motivation explaining this moment. All Superb Service motivations will be posted on this page. Superb Service in not just good service, it is exceptional service beyond what the guest normally expects.

Varje gång mystery shoppern får Suverän Service, skriver hon en motivering till detta serviceögonblick. Alla Suveräna Service motiveringar publiceras på denna sida. Superb Service är inte bara bra service, det är utomordentligt bra service utöver det gästen förväntade sig.

 
       
 
Geo Expo, Malå
Johan var mycket serviceinriktad och visade oss runt hela utställningen, vi blev mycket väl omhändertagna och Johan berättade massor om utställningen och sitt arbete. Han var med oss i cirka 1.5 timme. En härlig person, som delade av sin expertis och erfarenhet.  
       
 
River Hotel, Sorsele
Marianne var mycket hjälpsam och det kändes verkligen som att hon gjorde det där lilla extra för mig och min familj. Jag och min sambo pratade om henne efter att vi gått därifrån, och vi tyckte båda att hon var väldigt bra. Hon var mycket barnvänlig och gjorde vår middag trevligare!  
       
 
Hotel Aveny, Umeå
Denna tjej visste verkligen hur man skall ta hand om gäster. Inget krångel och snabb på att fixa saker. Alltid glad och trevlig, varje gång vi möttes hälsade hon med ett leende och tog sig tid att småprata och fråga om vi hade det bra. Hon erbjöd sig att ringa och beställa bord på restaurang och var lika villig att hjälpa till när vi frågade om vägbeskrivning. Vi nämnde att vi hade glömt tandborstar och hon erbjöd oss varsin direkt. Hon var en lättsam tjej man blev glad av att träffa och prata med!  
       
 
Bishop Arms, Umeå
Denna bartendern kunde sin grej. Han var supertrevlig och glad mot alla gäster. Då vi inte hade specifika önskemål om ölsort fick vi provsmaka olika sorter som passade till den mat vi beställt vilket var mycket positivt och gjorde oss överraskade. Han fick mig att inse att beställa en öl kan vara ett bra val om man beställer rätt öl. Det var mycket kunder i baren men när min pasta kommit var han snabb med att servera mig vin innan maten hann börja
kallna. Lyhörd, uppmärksam och snabb passar in på denna kille. Rätt person på rätt plats, helt klart!
 
       
 
Skellefteå Stadshotell
Anna-Lena på Stadshotellet tillgodosåg våra önskemål snabbt och effektivt, över förväntan. Vi fick checka in direkt när vi kom till hotellet fast det var långt innan den officiella incheckningstiden, hon hämtade glas när vi frågade om det och vi fick byta till ett superfint rum när vi inte var nöjda med utsikten från det tidigare rummet! Vid utcheckningen fick vi behålla rummet tills det var dags att åka till flygplatsen. Vi småpratade under vistelsen om bl.a. Bonnstan och hon var en varm, personlig och rolig toppentjej! Med glimten i ögat och med mycket personlig och professionell service gjorde Anna-Lena att vår vistelse i Skellefteå blev extra guldkantad.  
       
 
Nannas Kök, Hemavan
Servitrisen på Nannas Kök & Bar kom emot oss direkt när vi kom in och välkomnande oss hjärtligt. Hon gjorde likadant med alla andra gäster efter oss också. Hon berättade om menyn och var mycket proffsig. När jag frågade efter tips på middagsrestauranger så rekommenderade hon deras egen samt två alternativ, hon berättade dessutom hur alla hade öppet. Sedan såg hon till att kocken kom ut med deras meny så vi kunde se vad de erbjöd. Ceasarsalladen var dessutom både varm, vacker och god.  
       
 
Älvkungen, Sorsele
Kapten på båten "Älvkungen" var också guide. Han pratade väldigt underhållande och marknadsförde såväl sevärdheter, fin natur och näringslivet på orten. Vi blev bjudna på nykokt kaffe på bryggan och trevligt samtal med kapten och ytterligare två ortsbor.  
       
  Skellefteå Skellefteå taxi:s bil nr 3 kördes denna kväll av Pär Johan Karlsson, han gav oss ett helt suveränt bemötande från att bilen kom och tills resan var klar. Han var glad och trevlig, hade hög social kompetens och kom med massor av tips och råd till vår visit i Skellefteå. Chauffören gjorde resan värd varenda krona!  
       
  Vilhelmina Pernilla jobbar på "det lilla hotellet med det stora hjärtat". Med norrländsk naturlighet, öppen, glad och rättfram, tar hon hand om sina gäster. Hon är en god ambassadör för Vilhelmina!  
       
 
Vilhelmina
Chauffören gav mig flera tips på vad man kunde göra i Vilhelmina. Besöka Kyrkstaden, fika på Stenmans etc. Efter en stund frågade han om jag
gillade att vara ute och gå för då rekommenderade han strandpromenaden som var fin och låg nära hotellet. När vi åkte förbi en camping så berättade han att de hade en fin badplats.
 
       
 
Vilhelmina
Fast kyrkan var stängd så följde församlingens husmor med mig och öppnade kyrkan bara för mig. Hon guidade mig runt och visade inredningen, blyinfattade fönster, lekhörna och café inne i kyrkan. Hon berättade mycket engagerat och stolt om kyrkan och dess kopia i Canada och om programmet i samband med 200-årsjubileumet. Det var suverän service!  
       
 
Vilhelmina
Den manliga personalen informerade mycket engagerat om deras varor och dess bakgrund. Han berättade också detaljrikt om sevärdheterna i kyrkan. Det märktes att han var angelägen om att jag skulle trivas som turist i Vilhelmina.  
       
 
Vilhelmina
Båda medarbetarna var glada och trevliga. Det lyste omtanke i deras ögon! De jobbade på och gjorde sitt bästa för att hinna med alla gäster i den långa kön. Detta är en guldgruva, både konditoriet och dess medarbetare!  
       
 
Vilhelmina
Personalen var sprudlande glada och angelägna om att hjälpa mig på bästa sätt. Vid det första besöket guidade personalen mig runt och visade stolt upp lokala produkter som fanns att köpa i Kyrkbyn. Vid det andra besöket tog sig personalen tid att ringa för att fråga tillverkaren om en vara. De fick mig att bli glad och känna mig välkommen!  
       
 
Skellefteå
Efter att chauffören hade tagit betalt så var han strålande glad, välkomnade mig och verkade mycket mån om mig som turist. Han parkerade så nära det gick och föreslog sedan att han kunde vänta så jag kunde kolla att jag verkligen hade kommit rätt och att de hade öppet. Han var angelägen om att jag skulle hitta rätt entré.  
       
 
Umeå
Mycket trevlig och tillmötesgående personal. Både tjejen som tog betalt och kocken kom till bordet och frågade hur det smakade. De serverade dessert fast köket hade stängt.  
       
       

Contact Tourist in Europe